DEN HAAG - Bij de hervatting van de Eredivisie Vrouwen hebben de nummers drie en vier in de stand, FC Twente en ADO Den Haag, elkaar niets toegegeven. In het Cars Jeans Stadion te Den Haag kwamen beide ploegen niet tot scoren.


Met name FC Twente zal niet tevreden zijn over die puntendeling aangezien ook koploper Ajax vrijdagavond gelijk speelde tegen SC Heerenveen en de Tukkers dus dichterbij hadden kunnen komen. Toch had de ploeg van Tommy Stroot niet te klagen want het was ADO Den Haag wat het meeste recht had op de zege.

In de eerste helft kreeg de thuisploeg al goede mogelijkheden via Liz Rijsbergen, Shanique Dessing en Jannette van Belen. FC twentewerd slechts eenmaal echt gevaarlijk toen een poging van Fenna Kalma door Amber Verspaget van de lijn werd gekeerd.

Na de rust was met name Jaimy Ravensbergen tweemaal dichtbij de openingstreffer voor de thuisploeg, maar ontbrak ook bij haar het geluk. Dat was in de slotfase ook het geval bij de gasten toen Renate Jansen doorbrak waardoor men het duel eindigde zoals men begon: 0-0.