DEN HAAG - FC Twente blijft meedoen in de bovenste regionen van de Eredivisie waar ADO Den Haag nog steeds in zwaar weer zit. Dat is het gevolg van de onderlinge wedstrijd waarin het venijn hem duidelijk in de staart zat en de gasten er met de drie punten vandoor gingen.

Na een uur spelen leek het er al op dat de ploeg van trainer Ron Jans een soevereine zege zou gaan behalen in Den Haag. Queensy Menig, die eerder al de paal had geraakt, wist kort voor rust de score te openen. Een kwartier na de pauze werd die score verdubbeld door een schot in de verre hoek van DaniloPereira.

Een eigen doelpunt van Julio Pleguezuelo maakte het onverwachts toch weer spannend en met nog vier minuten op de klok leek Samy Bourard met een fraai schot uit de draai zelfs een punt te redden voor de thuisploeg. Twee minuten later maakte Danilo echter zijn achtste treffer van het seizoen en in blessuretijd maakte invaller Thijs van Leeuwen aan alle onzekerheid een eind: 2-4.