ALKMAAR - FC Twente, nummer 5 in de stand, heeft nummer 4 AZ in punten achterhaald door in Alkmaar met het kleinst mogelijke verschil te winnen. Joshua Brenet zorgde in het AFAS-Stadion voor het enige doelpunt in een matig duel: 0-1.

Het was de eerste nederlaag voor AZ in vijftien competitiewedstrijden. De bezoekers uit Enschede probeerden hoog druk te zetten en AZ had moeite met het opzetten van een aanval. FC Twente had voor rust vaker de bal, liet aanvallend meer zien, maar kansen kreeg het nauwelijks. Daan Rots trof weliswaar doel, maar stond nét buitenspel.

De ploegen hielden elkaar ook na rust in een ijzeren greep, waardoor er weinig viel te genieten voor het publiek. Brenet doorbrak na een slimme steekpass van Gijs Smal na ruim een uur die impasse. AZ moest in het laatste half uur komen en dat leidde tot een enorme kans voor Dani de Wit, maar zijn poging werd net voor de lijn gekeerd door Pröpper.

Door dit resultaat staan beide ploegen nu op 51 punten en op vier punten achterstand van de nummer drie Feyenoord. Door een beter doelsaldo staat AZ nog wel boven FC Twente.