ENSCHEDE - AZ heeft zich woensdagavond weten te plaatsen voor de kwartfinales van de KNVB-beker. De ploeg van trainer/coach Pascal Jansen wist in de Grolsch Veste een terechte 1-2 zege op FC Twente te behalen.

De Alkmaarders begonnen zonder verdediger Pantelis Hatzidiakos die in de warming-up geblesseerd raakte aan de hamstring. Hakon Evjen verving hem in de basis. In september verloor AZ nog met 3-1 in Enschede. maar nu was AZ heer en meester, al bleven grote kansen lang uit. Vlak voor rust werd een doelpunt van Jesper Karlsson onterecht afgekeurd.

Na rust vielen Ugalde, Pleguezuelo en Rots in bij Twente. Ugalde werd al snel gevloerd door Vindahl, nadat die de bal losliet en Van Wolfswinkel benutte de strafschop. Rots schoot uit de enige goede aanval van FC Twente nog op de paal en kort hierna werkte Pleguezuelo een voorzet van Midtsjö in eigen doel. Unnerstall redde in de slotfase bij een kopbal van Pavlidis, maar was even later kansloos bij een schot van de Griek in de verre hoek: 1-2.