ENSCHEDE - Caitlin Dijkstra tekent een contract voor drie jaar bij VfL Wolfsburg. De 24-jarige verdedigster is momenteel in voorbereiding op het WK en keert daarna nog eerst een seizoen terug in haar vertrouwde omgeving. Dijkstra zal komend seizoen op huurbasis uitkomen voor FC Twente, alvorens ze de definitieve overstap maakt.


Dijkstra: “Twee jaar geleden streek ik neer in Enschede. Die keuze heef goed uitgepakt. Vanaf dag één voel ik mij hier thuis en heb ik enorme stappen gezet in mijn ontwikkeling. Je moet spelen om een betere speelster te kunnen worden. Dat wordt vaak gezegd, maar zo werkt het ook echt. Om het beste te kunnen anticiperen op situaties, heb je nu eenmaal ritme nodig.”

Dijkstra vervolgt: “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag nog eens een stap wil zetten naar een buitenlandse topclub, maar ik wil niet dat mijn ontwikkeling stil komt te staan. Gelukkig is Wolfsburg een club die daar hetzelfde in staat. Het plan voor de toekomst voelt goed en ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg.”