ENSCHEDE - FC Twente is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League. De 0-0 in de eigen Grolsch Veste was niet voldoende om de 2-1 nederlaag bij Fiorentina ongedaan te maken.

FC Twente begon fel aan de inhaaljacht met mogelijkheden voor Cerný, Misidjan en Sadílek. De beste kans was voor Michel Vlap, maar zijn inzet werd van de doellijn gewerkt. De defensie hield zich goed en keeper Unnerstall bleek alert.

Ook in de tweede helft lag het tempo hoog en kreeg Tzolis de grootste kans. Het beste was er bij FC Twente nadien wel af en men had het geluk toen een omhaal van Mandragora op de paal belandde. In de slotminuten persten de Twentenaren er tegen tien Italianen, na een tweede gele kaart voor Igor, nog een offensief uit. Brenet was met een kopbal ver in blessuretijd dichtbij een doelpunt, maar keeper Terracciano wist te keren.