ROTTERDAM - FC Twente heeft in een zeer mager duel een 0-1 overwinning geboekt op Sparta. Het enige doelpunt viel uit een omstreden strafschop welke werd benut door Ricky van Wolfswinkel.

FC Twente was voor rust de bovenliggende partij op Het Kasteel en had in Limnios zijn gevaarlijkste speler. De Griek maakte enkele mooie acties en was ook het dichtst bij een doelpunt ware het niet dat keeper Okoye diens schot wist te keren.

Sparta was na rust iets gevaarlijker. Een voorzet van Pinto vloog via scheidsrechter Higler bijna in het doel, maar keeper Unnerstall stond paraat. De gasten namen de regie weer over, maar kwamen ook zelden voor het doel. Toen dat wel gebeurde, bij een schot van Vlap, leek er niets aan de hand. De VAR had echter een overtreding van Masouras gezien en Higler nam dat over. De bal ging op de stip en Van Wolfswinkel scoorde. In de resterende tijd kon Sparta dat niet meer goed maken, mede dankzij een knappe redding van Unnerstal op een poging van Osman.