ENSCHEDE - In een boeiend duel, met vele fouten en verkeerde keuzes, hebben FC Twente en Feyenoord zondag de punten gedeeld. De thuisploeg stond binnen een kwartier al op een 2-0 voorsprong, doch de Rotterdammers wisten toch op gelijke hoogte te komen.

Feyenoord wilde zich in de Grolsch Veste vooral herstellen van de pijnlijke bekernederlaag tegen sc Heerenveen (4-3), maar de Rotterdammers kenden een zeer zwakke start van het duel. Een hoofdrol was daarbij voor Feyenoord-huurling Luciano Narsingh. De aanvaller ging over het been bij Marcos Senesi. Danilo, die sinds 19 december droog stond, opende de score vanaf elf meter. Een minuut later was het weer raak voor de ploeg van trainer Ron Jans. Nu gaf Narsingh de bal voor en tikte Tyronne Ebuehi de bal bij de tweede paal binnen. Uit het niets deed Jens Toornstra wat terug voor de bezoekers. De middenvelder reageerde attent op een afvallende bal en knalde prachtig raak.

Ook in het begin van de tweede helft was Narsingh gevaarlijk. De Twente-aanvaller ging alleen op Nick Marsman af, maar schoot de bal op de voet van de Feyenoord-doelman. Kort hierna kreeg de aanvaller nog een open kans, maar kreeg hij het voor elkaar om de bal tegen Senesi aan te schieten inplaats van in het doel. De 3-1 hing in de lucht, maar door geklungel bij de thuisploeg kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Na een foute pass van Godfried Roemeratoe beging Dario Dumic een overtreding op Luis Sinisterra. Aanvoerder Steven Berghuis schoot nu beheerst raak uit de strafschop: 2-2. In de slotfase waren er aan beide kanten nog mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.