EMMEN - FC Twente heeft zaterdagavond zonder al teveel problemen van FC Emmen gewonnen en is daarmee het voetbaljaar 2021 goed gestart. De ploeg uit Enschede, waar topscorer Danilo op de bank begon, was met 1-4 te sterk voor de hekkensluiter.


De topscorer van de Eredivisie moest vanwege een korte vakantie in Brazilië in quarantaine, miste daardoor een aantal trainingen en begon dus op de bank. Zonder danilo was het evenwel bij de eerste kans wel direct raak voor de bezoekers. Václav Cerný schoot de bal binnen na een goede voorzet van Jayden Oosterwolde. Queensy Menig verdubbelde even later de marge en nog voor de pauze werd het ook 0-3. Jesse Bosch reageerde attent op een voorzet van Oosterwolde en tikte bij de tweede paal binnen.

Na de pauze probeerde FC Emmen het nog en Miguel Araujo kopte raak nadat Twente-doelman Drommel een hoge bal verkeerd had ingeschat. Vier minuten later was de marge alweer drie met dank aan de net ingevallen Danilo die Cerný bediende. Hiermee was het duel feitelijk beslist en de Tukkers konden het dan ook geconcentreerd uitspelen.