ENSCHEDE - Een week nadat FC Twente bij Ajax z'n eerste nederlaag in elf duels geleden had, heeft het thuis moeizaam met 2-2 gelijk gespeeld in de Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles.

Het Twentse overwicht leverde voor rust wel dreigende momenten op, maar amper grote kansen. Het dichtst bij de openingstreffer was Michel Vlap, wiens schot over ging, maar kort daarna, in de blessuretijd van de eerste helft kopte Isac Lidberg de gasten uit Deventer op voorsprong.

De tweede helft was drie minuten oud toen Inigo Cordoba er uit de rebound 0-2 van maakte en Go Ahead Eagles mocht dromen van de eerste zege in negen duels. Zover kwam het echter niet. FC Twente zette namelijk aan en kreeg mogelijkheden via Limnios, Pleguezuelo en Rots, waarna de spanning terugkwam door een eigen doelpunt van Joris Kramer. Joshua Brenet maakte in de voorlaatste minuut met een fraaie boogbal vervolgens de verdiende 2-2.

Door het gelijke spel ziet FC Twente de achterstand op de nummer vier, AZ, oplopen tot drie punten. Go Ahaed Eagles blijft op een veertiende plaats staan.