TILBURG - FC Twente is in ieder geval één dag koploper van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans gaf de goede competitiestart zaterdagvond een vervolg met een klinkende zege bij Willem II.

Zeer waarschijnlijk raken de Tukkers de koppositie zondag alweer kwijt als alle directe achtervolgers, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV in actie komen. De basis voor de zege in Tilburg werd al vroeg in de wedstrijd gelegd. Danilo Pereira kon al na twee minuten scoren op aangeven van Vaclav Cerny. Nadien zocht Willem II wel veelvuldig de aanval, maar zonder al teveel overtuiging waardoor deze stand tot de rust bleef staan.

De tweede helft was ook nauwelijks op gang toen de gasten de score verdubbelden. Na een uitstekende aanval was Jayden Oosterwolde de afmaker. Een kwartier later ging de wedstrijd definitief op slot toen FC Twente een strafschop kreeg. De inzet van Danilo werd eerst nog gekeerd door keeper Robbin Ruiters, maar die had geen verweer op diens rebound: 0-3.