ENSCHEDE - FC Twente is voor in ieder geval een dag de koploper van de Eredivisie. Trainer/coach Ron Jans zag zijn formatie vrijdagavond winnen van zijn voormalige ploeg, FC Groningen.

Hij zag zijn ploeg een prima eerste helft spelen waarin een goal van Vaclav Cerny na twaalf minuten, na lang oponthoud wegens buitenspel werd afgekeurd. Uiteindelijk wist Cerny tien minuten later zijn ploeg alsnog op voorsprong te schieten. Nog voor de rust werd die score verdubbeld door Danilo Pereira dna een assist van Cerny.

Kort na de rust zorgde Ahmed El Messaoudi voor de aansluiting in een fase waarin FC Twente het even moeilijk had en keeper Drommel enkele malen moest redden. Na een weifelende actie van keeper Sergio Padt, die ook al niet vrijuit ging bij de tweede goal wist invaller Alexander Jeremejeff de eindstand op 3-1 te bepalen.