ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben zich zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Tegen het Servische Spartak Subotica keek men twintig minuten voor tijd nog tegen een 0-3 achterstand aan om het duel uiteindelijk na verlenging te winnen.

FC Twente kon in eigen huis het spel niet maken en het waren de gasten uit Servië die via Owusu Ansah een voorsprong namen.

Na de rust kwam de ploeg van Robert de Pauw beter voor de dag, maar Spartak Subotica sloeg toe in de omschakeling via opnieuw Owusu Ansah en Filipovic waardoor FC Twente kansloos leek. Een slotoffensief had echter toch nog succes want tussen de 80e en 86e minuut waren het Fenna kalma (2x) en Anna-Lena Stolze die de Tukkers toch op gelijke hoogte brachten.

In de tweede helft van de verlenging wist de thuisploeg vervolgens voor een bizarre ontknoping te zorgen. Kalma maakte haar derde van de avond vanaf de strafschopstip en invalster Bente Jansen bepaalde de eindstand op 5-3.