ENSCHEDE - FC Twente moet even pas op de plaats maken in de strijd om de bovenste plaatsen. De ploeg van Ron Jans liet zich in eigen huis verrassen door RKC Waalwijk (0-2).

Hoewel de Tukkers aan een uitstekend seizoen bezig zijn verliep het eerste half uur in de Grolsch Veste desastreus.In de 22e minuut wist Cyril Ngonge de score te openen na goed voorbereidend werk van Ola John. Nog geen tien minuten later gaat Kik Pierie opzichtig in de fout waarna Finn Stokkers kan schieten en keeper Joël Drommel mistast. Die klap komt FC Twente niet meer te boven al krijgt Vaclav Cerny vlak voor rust een goede kans die door keeper Lamprou wordt gekeerd.

Na de rust speel de thuisploeg wel met meer druk naar voren, maar de hechte RKC-defensie blijft fier overeind. Kort voor het eind weet Drommel zijn ploeg zelfs nog te behoeden voor een grotere nederlaag met enkele goede reddingen. FC Twente blijft door dit resultaat op een vijfde plaats staan.