ALMELO - De derby tussen Heracles Almelo en FC Twente is in een fel en vooral voor rust grimmig duel in een puntendeling geëindigd. In Almelo stond het na negentig minuten en de nodige blessuretijd 1-1.

Sinan Bakis scoorde snel voor de thuisploeg, maar deed dat vanuit buitenspelpositie. Even later kon Ouahim, na tussenkomst van de VAR, met een rode kaart inrukken. De VAR greep opnieuw in toen Van Wolfswinkel de bal onder de handen van doelman Koen Bucker binnen trapte. Ook die treffer werd geannuleerd. Met de counter van Heracles, knap afgerond door Noah Fadiga, was niets mis. Gijs Smal vond net voor de rust de gelijkmaker met een vrije trap in de uiterste hoek.

FC Twente dwong ondanks het overtal ook in de tweede helft bijzonder weinig kansen af. Die kwamen er in de tegenstoot voor het hardwerkende tiental van Heracles wel, maar achtereenvolgens Bakis, Quagliata en De La Torre deden er te weinig mee.