HEERENVEEN - De vrouwen van FC Twente scoren er deze week lustig op los. Enkele dagen na de zevenklapper tegen Excelsior werd SC Heerenveen met liefst 2-6 verslagen. Met name Fenna Kalma deed haar voormalige ploeg pijn door drie treffers voor haar rekening te nemen.

FC Twente kende al een bliksemstart in Friesland want binnen tien minuten hadden Bente Jansen en aanvoerster Renate Jansen de stand al naar 0-2 getild. Via Nikée van Dijk kwam de thuisploeg nog voor de rust iets dichterbij.

In de tweede helft was het verzet van de thuisploeg echter gebroken toen voormalig Heerenveen-speelster Fenna Kalma een strafschop benutte. Binnen tien minuten scoorde de spits nog tweemaal terwijl ook Renate Jansen nog een extra duit in het zakje deed. Vlak voor tijd was het Kirsten van de Westeringh die de eindstand op 2-6 bepaalde.