ENSCHEDE - De uitstekende competitiestart van FC Twente heeft kort voor de jaarwisseling een behoorlijke knauw gekregen. Op de laatste speeldag van 2020 verloren de Tukkers hun derde uitwedstrijd op rij. Sparta wist met 0-2 te zegevieren in de Grolsch Veste en komt na drie zeges in de laatste vijf duels in het linkerrijtje terecht.

Op slag van rust, de blessuretijd was net ingegaan, was het Mario Engels die de Rotterdammers op voorsprong bracht toen de bal gelukkig voor zijn voeten kwam. Engels kreeg eerder in de wedstrijd al een reuzekans welke door keeper Drommel werd gekeerd. FC Twente kon daar aanvallend niets tegenover stellen.

Na de rust drong de thuisploeg wel aan, maar het gevaarlijke trio voorin, Cerny, Danilo en Menig, werd aan banden gelegd door de Sparta-defensie. Halverwege de tweede helft wist Deroy Duarte het duel met een fraai afstandsschot te beslissen: 0-2. FC Twente kreeg nog wel kansen op de aansluiting onder meer via ex-Spartaan Dervisoglu, maar Sparta bleef geconcentreerd overeind.