ARNHEM - FC Twente is er niet in geslaagd om de derde plaats in de eredivisie op te eisen. De ploeg van trainer Ron Jans wist op bezoek in Arnhem niet te winnen van Vitesse: 2-2.

In een vermakelijke wedstrijd in het GelreDome was de eerste grote kans voor Vlap, maar hij schoot van dichtbij over. De openingstreffer viel even later alsnog Wittek een overtreding beging op Vlap en Van Wolfswinkel de penalty benutte. De gelijk viel kort voor de rust toen een inzet van Vidovic via het been Pröpper het doel in frommelde.

Bialek bereidde met een prima actie na rust de 2-1 van Bero voor. De gelijkmaker viel snel en was van Cerný die alert was bij een rebound na een kopbal op de paal van Vlap. In de blessuretijd leek FC Twente de winst alsnog te grijpen. Van Wolfswinkel scoorde wel maar stond daarbij net buitenspel.