ENSCHEDE - FC Twente heeft de koppositie in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen weer in handen na een 3-1 overwinning op PSV. De Tukkers hebben nu een voorsprong van twee punten op Ajax dat nog wel een wedstrijd te goed heeft.

De ploeg van Robert de Pauw begon op eigen veld fel, maar vooralsnog was keepster sari van Veenendaal niet te passeren die aanvoerster Renate Jansen twee keer van het scoren afhield en ook in de weg lag bij een schot van Ella Peddemors. Toch stond Van Veenendaal wel aan de basis van de eerste Twentse treffer toen zij een terugspeelbal op pakte. Scheidsrechter Shona Shukrulagaf een indirecte vrije trap die in twee instanties door Fenna Kalma werd binnengeschoten.

Kalma, topscorer van de Eredivisie had die score na rust kunnen verdubbelen, maar op aangeven van Anna-Lena Stolze mikte zij op de lat. Halverwege de tweede helft ontbrandde het duel ineens toen PSV op gelijke hoogte kwam. Shukrula constateerde hands van Peddemors en Desiree van Lunteren passeeerde keepster Daphne van Domselaar vanaf elf meter. Lang bleef die gelijke stand niet staan. Kort na de aftrap schoot Stolze de bal van afstand achter Van Veenendaal en nog eens drie minuten later bracht Kayleigh van Dooren de bal bij Kalma die alsnog haar 22e van het seizoen maakte en het duel besliste: 3-1.