AMSTERDAM - De vrouwen van regerend landskampioen FC Twente hebben zondag een eerste tik uitgedeeld in de titelstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer/coach Robert de Pauw was met 0-1 te sterk voor Ajax, de nummer drie van afgelopen seizoen.

Op De Toekomst viel het enige doelpunt van de wedstrijd in de 78e minuut en kwam op naam van Kayleigh van Dooren. De 22-jarige middenvelder, overgekomen van PSV, vond het net op aangeven van Bente Jansen.

Daarvoor had de thuisploeg de beste kansen op zege gehad met een sterk spelende Chasity Grant en mogelijkheden voor Nikita Tromp en Soraya Verhoeve. Daphne van Domselaar, afgelopen week ook al op dreef in het Champions League duel tegen Benfica keepte echter uitstekend aan Twentse kant. De Amsterdammers dachten een paar minuten voor de treffer van Van Dooren wel op voorsprong te komen, maar een inzet van Nadine Noordam werd van de lijn gehaald.

FC Twente Vrouwen blijft door de overwinning foutloos na twee speelrondes. Eerder won de formatie uit Enschede met liefst 8-0 van VV Alkmaar. Ajax, dat vorige week met 1-7 van Excelsior won, blijft op drie punten staan. PSV, de nummer twee van vorig jaar, is dit weekend vrij.