ZWOLLE - De vrouwen van FC Twente blijven in de achtervolging op koploper Ajax al kostte dat in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle de nodige moeite. De Tukkers wisten pas in het slotkwartier de zege veilig te stellen: 1-3.

In de openingsfase ging het spel over en weer, maar doelpunten bleven lang uit. Tot op slag van rust Twente-aanvoerster Renate Jansen ineens slordig blaverlies leed en Jeva Walk profiteerde. Met een handig boogballetje verschalkte zij keepster Daphne van Domselaar.

Na de pauze bepaalde FC Twente het spelbeeld en voerde de druk steeds meer op. pas in de 75e minuut leverde dit de gelijkmaker op toen topscorer Fenna Kalma, met het nodige geluk, raak mikte. Vijf minuten later wist Marisa Olislagers de bal mooi in de hoek te draaiene en dit kwam PEC Zwolle niet meer te boven. In de blessuretijd moest keepster Moon Pondes zelfs een derde keer vissen bij een hard schot van Anna-Lena Stolze.