ENSCHEDE - In de Eredivisie vrouwen heeft FC Twente goede zaken gedaan door directe concurrent PSV met 3-2 te kloppen. De ploeg van trainer/coach Tommy Stroot staat daardoor nu op een derde plaats, twee punten achter PSV en met acht punten minder dan koploper Ajax.

Het was een enerverend duel tussen beide ploegen waar de thuisploeg slordig begon en daarvoor werd afgestraft toen topschutter Joelle Smits na een lange bal achter de verdediging kon opduiken en koelbloedig keepster Daphne van Domselaar passeerde. FC Twente herpakte zich echter snel en door een prachtige treffer van aanvoerster Renate Jansen die Sari van Veenendaal kansloos liet werd het gelijk. Een tegenvaller voor de thuisploeg was wel het uitvallen van Belgisch international Elena Dhondt die naar het zich liet aanzien een zware knieblessure opliep. Nog voor de rust werd er aan beide kanten nog wel een keer gescoord. Eerst door Anna-Lena Stolze op voor Van Veenendaal en tekende de 2-1 aan, maar drie minuten later kon Smits aar tweede van de middag maken nadat Kika van Es zich had laten uitspelen door Kayleigh van Dooren.

De tweede helft is bijna tien minuten op gang als FC Twente een hernieuwde voorsprong neemt. Bente Jansen, invalster voor de ongelukkige Dhondt, weet Fenna Kalma bij de eerste paal te bereiken die Van Veenendaal in de korte hoek klopt. Het duel haalt daarna niet meer het niveau als in de eerste helft, maar de spanning vergoedt een hoop. Gescoord wordt er echter niet meer waardoor FC Twente de punten in eigen huis houdt en zo de aansluiting vind met Ajax en PSV.

FC Twente - PSV 3-2 (2-2)