ENSCHEDE - In navolging van het landskampioenschap zijn de vrouwen van FC Twente ook in de finale van de Eredivisie Cup te sterk gebleken voor Ajax. De ploeg van trainer Robert de Pauw won de finale in Enschede met 4-3.

Ajax kwam via Romée Leuchter nog wel op voorsprong. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte toen Anna-Lena Stolze na een corner hard uithaalde.

Na rust maakte de thuisploeg het verschil. Keepster Regina van Eijk ging de mist in bij een corner van Marisa Olislagers die er in één keer invloog. Twee minuten later maakte Stolze haar tweede van de middag. Via Leuchter kwam de spanning weer terug, maar aanvoerster Renate Jansen bracht de marge weer op twee. Tiny Hoekstra bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 4-3.