ZWOLLE - De vrouwen van FC Twente hebben bij de hervatting van Pure Energie Eredivisie Vrouwen sportieve revanche genomen op PEC Zwolle. Na een eerdere 1-4 nederlaag in Enschede won de ploeg van Robert de Pauw nu in de Overijsselse derby met dezelfde cijfers in Zwolle.

Met name de openingsfase was flitsend met drie doelpunten in de eerste vijf minuten. Suzanne Giesen bracht de gasten op voorsprong na een voorzet van Marisa Olislagers, maar bij de eerste de beste tegenaanval zorgde Evi Maatman, na goed voorbereidend werk van Tess van Bentem, voor de gelijkmaker. Weer een minuit later was het aan de andere kant weer raak toen aanvoerster Renate Jansen keeper Moon Pondes verschalkte met een lob. Ondanks die flitsende start viel het niveau daarna wat terug en was de 1-2 ook de ruststand.

Kort na de rust werd de marge twee doelpunten toen keeper Pondes een corner ongelukkig in haar eigen doel sloeg. FC Twente kon de wedstrijd nu controleren en besliste twintig minuten voor tijd het duel defintief. De inzet van Kerstin Casparij ging via Moïsa van Koot over de doellijn: 1-4.