ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben de landstitel van 2019 geprolongeerd. Zoals bekend werd er vorig jaar geen titel uitgereikt. Dit seizoen kwam de ploeg van Tommy Stroot na een moeizame competitiestart steeds beter op dreef. Op de voorlaatste speeldag van de play-offs won men zelf op het nippertje van ADO Den Haag (1-0) terwijl directe concurrent PSV onderuit ging bij Ajax (3-2).


De Enschedese formatie begon met veel geduld aan het duel tegen ADO Den Haag dat dit seizoen al vaker een angstgegner was. FC Twente had ook het betere van het spel, kreeg kansen via Fenna Kalma, Anna-Lena Stolze en Marisa Olislagers, doch de beste kansen waren voor ADO Den Haag. Nadine Noordam raakte de lat en de poging van Liz Rijsbergen werd knap gekeerd door keepster Daphne van Domselaar die haar ploeg knap op de nul hield.

Na de rust nam FC Twente, met Wilms in de ploeg voor Casparij, meer initiatief en dit leverde al direct een goede kopkans op voor Kalma. Op het moment dat duidelijk werd dat Ajax een hernieuwde voorsprong had genomen tegen PSV leek het er op dat het in Enschede op een puntendeling zou eindigen. Met nog vijf minuten op de klok kwam er echter toch nog een vloeiende aanval uit met Renate Jansen, Bente Jansen en Stolze als afmaker hetgeen voor dolle vreugde zorgde op Sportpark Diekman.

Meer over het kampioenschap van FC Twente volgt vanavond.