AMSTERDAM - De vrouwen van FC Twente hebben de goede reeks van voor de winterstop meegenomen naar 2021. In de strijd om de Eredivisie Cup wonnen de gasten op de Toekomst met 1-3 van Ajax.

Bij het debuut van Sherida Spitse bij de thuisploeg bleken de Tukkers wederom te sterk. Kort voor de winterstop won de ploeg van Tommy Stroot al van Ajax en PSV en bracht daarmee de spanning in de Eredivisie volledig terug. Ook bij de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, om de Eredivisie-Cup, kwam FC Twente goed voor de dag.

Halverwege de eerste helft kwamen de gasten op voorsprong toen keepster Lize Kop mistastte en Sisca Folkertsma in een leeg doel kon scoren. In de tweede helft, kort nadat debutante Spitse was vervangen door Nikita Tromp, kwam Ajax op gelijke hoogte door Victoria Pelova. Binnen zeven minuten had FC Twente echter een hernieuwde voorsprong te pakken. Na een voorzet van Renate Jansen wist Kerstin Casparij te scoren en dezelfde speelster zorgde in blessuretijd ook voor de 1-3.