ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben voor de tweede keer dit seizoen Ajax verslagen. In een lege Grolsch Veste won de thuisploeg van trainer Robert de Pauw na een zinderende slotfase met 3-2. FC Twente neemt daardoor de tweede plaats in, één punt achter op koploper Feyenoord en met één punt voorsprong op Ajax.

De thuisploeg bleek in eigen huis de zaakjes prima voor elkaar te hebben en gaf nauwelijks kansen weg aan Ajax. Eenmaal schoot Sherida Spitse op de buitenkant van de paal, maar op dat moment had FC Twente al een voorsprong te pakken. Aanvoerster Renate Jansen verraste keepster Van Eijk met een bewust lobje na een afgeslagen corner: 1-0.

Kort na de rust verdubbelde Fenna Kalma die voorsprong. De topscorer maakte alweer haar veertiende treffer van het seizoen. FC Twente leek hiermee op weg naar de zege, maar hielp Ajax zelf weer in het zadel toen de buitenspelval niet goed open ging en Romée Leuchter profiteerde. Dezelfde Leuchter scoorde zes minuten voor tijd ook de gelijkmaker vanaf de strafschopstip na een handsbal van Kayleigh van Dooren die met rood kon vertrekken. Het duel leek nu op een puntendeling af te gaan, maar met tien tegen elf pakte FC Twente in de blessuretijd alsnog de volle buit toen Kerstin Casparij werd weggestuurd en hard en doeltreffend uithaalde: 3-2.