ENSCHEDE - FC Twente blijft meedraaien in de bovenste regionen van de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans won zaterdagavond in eigen huis met ruime cijfers van PEC Zwolle.

De thuisploeg werd al snel geholpen door de tegenstander want na slecht uitverdedigen van Thomas Lam wist Queensy Menig al binnen vijf minuten de openingstreffer te maken. Hierna brak wel een periode aan waarin de gasten de betere waren en FC Twente blij mocht zijn met doelman Joel Drommel die onder meer een katachtige reflex had op een inzet van Eliano Reijnders. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hangt gaat Lam echter opnieuw gruwelijk in de fout en is het ditmaal Danilo Pereira die profiteert. Vier minuten later is het Wout Brma die met een ferme knal de 3-0 op het scorebord brengt, en dat is tevens de ruststand. Nog voor die rust aanbreekt heeft PEC Zwolle-trainer Stegeman zijn aanvoerder Lam al gewisseld.

Na de rust gooit de thuisploeg de wedstrijd al snel definitief in het slot via Vaclav Cerny. Reijnders weet een kwartier voor tijd nog wel de Zwolse eer te redden, maar het slotakkoord is voor Manchester City-huurling Luka Ilic: 5-1.