UTRECHT - Aanhaken of afhaken was hetgeen waar het om ging in het subtopduel tussen FC Utrecht en FC Twente. Waar de thuisploeg een moeizame competitiestart kent, waarin het genoeg kansen krijgt, maar te weinig scoort daar hebben de gasten uit Enschede juist een uitstekende start. Na zaterdagavond haakt FC Utrecht in ieder geval weer aan want de ploeg van John van den Brom won in eigen huis met 2-1 van de Tukkers.

Op die manier maakte de thuisploeg direct een einde aan de ongeslagen reeks van FC Twente dat nochtans goed aan het duel begon begon. Men was nog geen minuut op weg toen Danilo Pereira een voorzet van Vaclav Cerny op waarde wist te schatten. De thuisploeg kreeg in tegenstelling tot de vorige wedstrijden niet veel kansen alhoewel Sylla oog in oog met Drommel had kunnen scoren. Toch kwam men op slag van rust op gelijke hoogte door Bart Ramselaar na voorbereidend werk van Sander van de Streek.

Hetzelfde duo zorgde kort na de rust ook voor de 2-1, maar nu met Ramselaar als aangever en Van de Streek als afmaker. Het spel ging daarna op en neer, maar beide defensies lieten ook weinig toe, waardoor de kansen schaars bleven. Een doelpunt van Ramselaar werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel en in de slotfase waren er nog kansen voor Kerk van de thuisploeg en Danilo voor de gasten, doch in de stand kwam geen verandering meer.