ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich binnen vier dagen hersteld van de zeperd die het opliep tegen AZ (0-3). In de eigen Kuip werd FC Twente met ruim verschil verslagen (5-1).

Het was Steven Berghuis die al snel de ban brak door met links te scoren. Halverwege de eerste helft was het Aitor Cantalapiedra die de stand in evenwicht bracht na slordig balverlies van Toornstra, maar drie minuten later schoot Sam Larsson na een goed lopende aanval de thuisploeg naar een hernieuwde voorsprong.

Larsson bleek ook in de tweede helft belangrijk. Eerst verdween zijn bal via Twente-verdediger Peet Bijen in het doel, en nadat Luis Sinisterra voor de 4-1 had gezorgd tekende Larsson, na een blunder van keeper Drommel, ook nog voor de eindstand.

Feyenoord - FC Twente 5-1 (2-1)
6. Berghuis 1-0
23. Cantalapiedra 1-1
26. Larsson 2-1
55. Bijen (e.d) 3-1
67. Sinisterra 4-1

88. Larsson 5-1