SITTARD - Fortuna Sittard houdt zicht op het behalen van de play-offs voor Europees voetbal. Door een 3-0 zege op FC Twente gaat men de Tukkers voorbij in de stand. De Limburgers staan nu negende op slechts twee punten achterstand van een plaats sie recht geeft op het toetje van de Eredivisie.

De verschillen bij beide ploegen zijn groot als men het vergelijkt met de eerste twee maanden van het seizoen. FC Twente draaide bovenin mee en leek op weg een stabiele subtopper terwijl Fortuna Sittard heel matig begon en tot de degradatiekandidaten behoorde. Hoe anders is het nu? Fortuna Sittard klom onder leiding van Sjors Ultee op naar het linkerrijtje terwijl het FC Twente van Ron Jans aan een vrije val bezig is en vanavond voor de negende keer op rij niet wist te winnen.

De gasten hadden dan ook nergens recht op in Sittard waar Lissandro Semedo al in de openingsfase een kans van de lijn gekeerd zag worden door Ebuehi en Emil Hansson stuitte op keeper Joël Drommel. Halverwege de eerste helft kwam de voorsprong alsnog via Semedo die in de verre hoek raak schoot. FC Twente kon aanvallend weinig uitrichten behalve een wegens afgekeurd doelpunt van Dumic.

Ook na de rust lag het initiatief bij de thuisploeg dat na een handsbal van Wout Brama de score kon verdubbelen. Mats Seuntjens toonde zich koelbloedig vanaf elf meter. Semedo gooide een kwartier voor tijd het duel definitief in het slot met zijn tweede treffer na een fraaie pass van Zian Flemming.