HEERENVEEN - In de Eredivisie vrouwen heeft SC Heerenveen vrijdagavond met 0-2 verloren van FC Twente. Na een prima eerste helft van de thuisploeg was het aanvalster Joelle Smits die de wedstrijd besliste in de tweede helft.

Verdedigster Dana Philippo verklaarde na afloop toch lichtpuntjes te hebben gezien. 'We hebben de eerste helft prima gespeeld en ook al had Twente de beste kansen hebben wij ook onze mogelijkheden gehad. Dat geeft vertrouwen voor de laatste wedstrijden van dit jaar. Dinsdag wacht PEC Zwolle en die moeten we gewoon winnen om mee te blijven doen.'

Heerenveen hield dus lang stand tegen de nummer twee in de stand, maar moest na een uur spelen toch een goal toestaan van topscorer Smits. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en van de ruimte die ontstond profiteerde Smits in blessuretijd nogmaals.

SC Heerenveen - FC Twente 0-2 (0-0)