ENSCHEDE - Na twee nederlagen op rij hebben de vrouwen van FC Twente weer aan het moraal kunnen werken in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Mede dankzij vier treffers van Fenna Kalma wist de regerend landskampioen voor een onvervalste zevenklapper te zorgen (7-1).

Kalma verdubbelde daarmee haar seizoentotaal en staat na vijf wedstrijden inmiddels op acht doelpunten waarmee ze topscorerslijst van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen aanvoert. Vrijdagavond had ze pakweg 35 minuten nodig om haar eerste twee van de avond te maken. Omdat ook Anna-Lena Stolze doel trof ging de thuisploeg met een comfortabele 3-0 voorsprong rusten.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen Kalma haar derde van de avond maakte. Daarna duurde het even, maar met nog twintig minuten op de klok wist Bente Jansen binnen anderhalve minuut tweemaal te scoren. Pas na die 6-0 deed Excelsior via een benutte strafschop van Sabrine Ellouzi iets terug, maar het slotakkoord was uiteraard voor Fenna Kalma: 7-1.