EINDHOVEN - PSV heeft zaterdag FC Twente met een ruime nederlaag huiswaarts gestuurd. In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd gezien de 2-2 ruststand, maar in de tweede helft nam de formatie van trainer Roger Schmidt afstand (5-2).

In een enerverende eerste helft kwam FC Twente goed voor de dag. Na al een eerste kans voor Misidjan die de bal op keeper Drommel schiet is het Michel Vlap die namens de gasten de score opent. Binnen mum van tijd komt PSV echter op gelijke hoogte via de geheel vrijstaande Yorbe Vertessen. De thuisploeg komt vervolgens op voorsprong door Eran Zahavi na goed voorbereidend werk van Teze. Ramiz Zerrouki weet op slag van rust de zaak weer in evenwicht te brengen.

FC Twente moet na die eerste helft gedacht hebben dat er iets te halen viel in het Philips Stadion, maar PSV liet binnen het eerste kwartier na rust blijken dat dit niet het geval was. Via een tweede van Vertessen en de eerste twee doelpunten van Vinicius in het PSV-shirt werd het uiteindelijk 5-2.