EINDHOVEN - De vrouwen van PSV hebben zondag de topper tegen FC Twente met 2-1 gewonnen. De ploeg uit Eindhoven klimt daardoor naar de tweede plek op de ranglijst, achter de verrassende koploper PEC Zwolle.

Het duel in op De Herdgang was een strijd tussen de twee beste ploegen van vorig seizoen. Regerend kampioen FC Twente kwam op bezoek bij PSV al vroeg op voorsprong via spits Fenna Kalma, die een strafschop benutte. Oud-international Desiree van Lunteren zorgde halverwege de eerste helft eveneens uit een strafschop voor de gelijkmaker: 1-1.

De Amerikaanse middenvelder Anika Rodriguez zette PSV na een half uur spelen op een 2-1-voorsprong. Na rust vielen er, ondanks stevig aandringen van FC Twente geen treffers meer en trok de thuisploeg de zege over de streep.