ENSCHEDE - Robert de Pauw wordt komend seizoen de trainer van de vrouwen van FC Twente als opvolger van Tommy Stroot. Dit heeft de Enschedese club dinsdag bekend gemaakt.


Stroot tekende onlangs een contract bij het Duitse VFL Wolfsburg waarna FC Twente op zoek ging naar een opvolger voor het komende seizoen. Men kwam uit bij Robert de Pauw, die op dit moment werkzaam is bij de KNVB als coach van Oranje onder 17. De Pauw werkte al eerder in de Eredivisie vrouwen als coach van Achilles '29. Daarvoor was de oefenmeester onder meer actief bij NEC en SV Orion.

Technisch manager René Roord laat op de website van de club weten verguld te zijn met de nieuwe trainer. “Wij zijn verheugd om Robert de Pauw als onze trainer voor komend seizoen te kunnen presenteren. In onderlinge gesprekken is gebleken dat hij goed past in de visie van FC Twente Vrouwen om met jonge en talentvolle speelsters te werken, hetgeen hij ook bij de KNVB bewezen heeft. Daarnaast vindt ook hij routine en kwaliteit in de selectie van enorm belang om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren. Hij past goed in het rijtje van trainers die hij opvolgt.”