ENSCHEDE - Royal Reesink en Solar Team Twente hebben vandaag officieel hun partnership ondertekend. Gerrit van der Scheer, CEO Royal Reesink: “We zien veel raakvlakken tussen Solar Team Twente en Royal Reesink, dus we hoefden over een samenwerking niet lang na te denken. We associëren ons graag met top engineering, innovatie en duurzaamheid, maar ook met enthousiast en jong talent. Het sluit goed aan bij onze employer branding en constante behoefte aan goede technische collega’s”.

Duurzaam vervoer en nieuwe technologieën
Solar Team Twente, voortgekomen uit een samenwerking tussen studenten van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente, doet in 2021 mee aan de Solar Challenge Morocco en de iLumen European Solar Challenge. Het team neemt deel met haar zelf ontwikkelde door zonnecellen aangedreven auto. Net als Solar Team Twente is Royal Reesink van mening dat de wereld behoefte heeft aan duurzamer vervoer en nieuwe technologieën. Solar Team Twente ontwikkelt de meest efficiënte zonnewagen, omdat zij geloven dat er een verandering moet komen en dat zij die verandering kunnen stimuleren. Mark van Eijk, Marketing & Communications Manager Solar Team Twente: “Met onze innovatieve zonneauto zoeken wij de grenzen op van nieuwe technologie, om zo bij te dragen aan het versnellen van de energietransitie. Samen met onze partners willen wij anderen inspireren om hetzelfde te doen, om samen verandering teweeg te brengen!”

Duurzaamheidsdoelstellingen en slimme oplossingen
Royal Reesink is continue bezig met de vraag hoe zij kunnen werken aan innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. Naast de investeringen in verduurzaming van haar panden en wagenpark, investeert Royal Reesink ook in duurzame oplossingen voor haar klanten. Dit gebeurt veelal door middel van een samenwerking dan wel vanuit de eigen organisatie met behulp van zeer hoogwaardig technisch personeel. Als organisatie is Royal Reesink continue opzoek naar personeel om de duurzaamheidambities van haar klanten te ondersteunen. Onze ‘First Class stage geeft studenten de mogelijkheid hier onderdeel van uit te maken.

Mark van Eijk: “Onze idealen bereiken we vooral door met elkaar samen te werken en kennis te delen. In Royal Reesink hebben wij een partner gevonden wiens missie en karakter erg aansluiten bij die van ons. Ik vind het erg mooi om te zien dat zij met hun producten en oplossingen ook een stapje extra zetten voor het stimuleren van de energietransitie. Door het enthousiasme van de medewerkers van het bedrijf weet ik zeker dat dit een hele mooie samenwerking gaat worden!”

Voorbeelden van duurzame oplossingen voor de klanten van Royal Reesink:

Mobiele groene stroom op locatie
Royal Reesink heeft onlangs de “De Zonnekoning” gelanceerd die op locatie mobiele groene stroom levert door uitvouwbare zonnepanelen. De vraag naar het werken met elektrisch materieel blijft stijgen maar het herladen van de batterijen levert soms praktische problemen op. Met deze mobiele container met zonnepanelen is dat probleem opgelost.

Smart Farming & Solutions
Smart Farming brengt het gebruik van zowel chemische als natuurlijke bestrijdingsmiddelen tot wel 65 procent terug door middel van slimme software die zorgt voor plaats specifiek bemesting en gewasbeschermingsmiddelen toe te dienen. Andere ‘smart solutions’ zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde magazijnsystemen en het elektrificeren en robotiseren van machines waardoor er minder inzet is van transport en bedrijfsruimte nodig is.

Emissieloos, elektrisch en lithium accu’s
De jarenlange ervaring van een team van engineers op het gebied van elektrische aandrijving heeft geleid tot de ontwikkeling van de RECO eTrac®, een volledig emissieloze elektrisch aangedreven werktuigdrager voor groenonderhoud. Gemeenten en aannemers kunnen met de RECO eTrac® in binnenstedelijke gebieden emissieloos het groenonderhoud uitvoeren zonder productiviteitsverlies.

Innovatieve stappen worden ook gezet met de accu tuingereedschappen van EGO Power+. Het unieke 56V ARC Lithium accuplatform levert de grootste energiecapaciteit, waarmee brandstof aangedreven tuinmachines worden overtroffen. EGO Power+ is momenteel het sterkst groeiende merk in haar segment waarmee de traditioneel met verbrandingsmotor aangedreven tuinmachines in rap tempo worden vervangen door deze milieuvriendelijke elektrische oplossing.

Elektrische voermengwagen
Eerder werd samen met machineleverancier Kuhn voor de veeteelt een hoog vermogen vragende voermengwagen omgebouwd naar een volledig elektrische, waarmee brandstofbesparing en daarmee vermindering van uitstoot kan worden gerealiseerd.

Heftrucks met lithium-ion-accu’s
De technologische doorontwikkeling van de elektrische heftrucks heeft er inmiddels in geresulteerd dat heftrucks met lithium-ion-accu’s de traditionele lood-zuur batterijen gaan vervangen. Door de langere onderhoudsarme levensduur, de mogelijkheid om tussentijds te laden zonder gasvorming en de mogelijkheid tot een beter energiemanagement is dit een aantrekkelijk alternatief geworden. De hefcapaciteit van elektrische heftrucks reikt tot nu tot 8-ton hefvermogen en binnenkort zelfs mogelijk tot 14 ton.