ENSCHEDE - Zondag 24 april 2022 is de 75e editie van de Enschede Marathon. Om ruim baan te geven aan de jubileumeditie van dit grootste sportevenement van Overijssel zijn tijdens de Enschede Marathon de winkels in de binnenstad gesloten. De supermarkten in de binnenstad mogen op 24 april vanaf 15.30 uur weer open.


De start en finish van de Enschede Marathon zijn op het H.J. van Heekplein. Een groot deel van de verschillende hardloopparcoursen loopt door het centrum van de stad. Om de marathon voor deelnemers en publiek goed te laten verlopen heeft het college van B&W op basis van de verordening winkeltijden besloten om de koopzondag op 24 april 2022 niet door te laten gaan.

Bereikbaarheid van de (binnen)stad
Tijdens de Enschede Marathon zijn diverse straten in Enschede afgesloten voor het verkeer. Op de website van Enschede Marathon staat meer informatie over de bereikbaarheid van de stad op 24 april 2022. De organisatie van de marathon staat in nauw contact met de hulpdiensten. Hulpdiensten kunnen uiteraard direct ter plaatse komen als dat nodig is. Woningen blijven te allen tijde te voet bereikbaar. De organisatie van de Enschede Marathon informeert de binnenstadsbewoners over de tijdelijke afsluitingen op 24 april 2022.

Over de Enschede Marathon
Enschede Marathon is met ruim 11.000 sporters het grootste sportevenement in Overijssel. Dit jaar viert de Enschede Marathon haar 75-jarig bestaan. Het is daarmee de oudste marathon van Nederland én West-Europa. Kijk voor meer informatie op de website van Enschede Marathon.