GRONINGEN - FC Groningen en FC Twente hebben zondagmiddag in de Euroborg de punten gedeeld. Het bleek een wedstrijd met twee gezichten waarin de gasten na iets meer dan twintig minuten een 0-2 voorsprong nam, maar de thuisploeg na rust op karakter langszij kwam.

Het was FC Twente dat fel van start ging en al snel moest keeper Sergio Padt redden op een inzet van topscorer Danilo. Kort hierna was de keeper echter wel kansloos op een kopbal van Dario Dumic na een hoekschop. Tien minuten later volgde een verdubbeling van de score waarbij Thijs van Leeuwen het eindpunt is van een snel uitgevoerde aanval. De 0-2 bleek tevens de ruststand.

De Groningers beseften dat er uit een ander vaatje getapt moest worden en gingen na rust vol ten strijde. Met effect want Ahmed El Messaoudi wist al na twee minuten de aansluiting te vinden op aangeven van de net ingevallen Lundqvist. Halverwege de tweede helft keert de thuisploeg zelfs helemaal terug in de wedstrijd als Jørgen Strand Larsen al vallend voor Kik Pierie komt en voor de 2-2 zorgt. Kansen volgen er nog wel aan beide kanten, maar gescoord wordt er niet meer.