ENSCHEDE - FC Twente heeft voor het eerst in tien wedstrijden weer eens punten gemorst in de Grolsch Veste. NEC, kwam na de rust verrassend sterk uit de kleedkamer en hield de thuisploeg, na een vermakelijke tweede helft, op een gelijkspel: 3-3.

FC Twente had de touwtjes voor de rust duidelijk in handen. Ugalde en Vlap roken al vroeg aan een Twentse voorsprong, maar die viel pas vlak voor de pauze toen Cillessen een op het oog makkelijke bal van Steijn liet glippen.

NEC leek na een matige eerste helft compleet herboren in de tweede helft. Na de wat gelukkige gelijkmaker van Ross, de bal ging via zijn oor in het doel, kwamen de Nijmegenaren na twee mooie aanvallen op 1-3 door een kopbal van Van Rooij en een stiftje van Baas. Via de tweeede goal van Steijn en een schot van Ugalde vocht de thuisploeg zich toch nog naar een punt.