ENSCHEDE - NEC heeft voor het eerst in zestien jaar weer eens een wedstrijd bij FC Twente gewonnen. In de Grolsch Veste werd het 1-2 voor de ploeg van trainer/coach Rogier Meijer.

Voor de rust viel er bitter weinig te beleven in Enschede, maar in het tweede bedrijf brandde de wedstrijd los. Een schot van Jonathan Okita werd gepareerd, maar in de rebound wist Elayis Tavsan NEC op voorsprong. te brengen Het antwoord volgde snel via de in de rust ingevallen Virgil Misidjan. De aanvaller schoot beheerst binnen in de verre hoek nadat hij kort daarvoor ook al een kans gemist had.

FC Twente drong aan, had het meeste balbezit en was gevaarlijk, maar een fout van aanvoerder Robin Pröpperachterin leidde de beslissing in. Javier Vet stond koud een minuut binnen de lijnen toen hij de verdediger de bal ontfutselde en raak mikte: 1-2.