STOCKHOLM - FC Twente is ten koste van Hammarby doorgedrongen tot de derde kwalifatieronde voor de Conference League. In Zweden speelden de Tukkers na verlenging 1-1 gelijk en dat volstond na de 1-0 thuiszege. Net als een week eerder zorgde Sem Steijn voor de enige Twentse goal.

FC Twente domineerde vorige week in eigen huis, maar startte in Stockholm slordig. Gevaarlijk werden de Zweden, met mede-eigenaar Zlatan Ibrahimovic op de tribune,nauwelijks. Met hed nodige geluk kwam Hammarby toch op voorsprong. Een schot van Erabi zeilde via Pröppers voet over keeper Unnerstall heen.

Na de rust was Twente via Ugalde en Steijn dicht bij de gelijkmaker. Na kansen over en weer in de verlenging knalde Steijn, vorige week dus de matchwinner, vlak voor tijd een pass van Brenet binnen. FC Riga is de volgende opponent voor FC Twente.