ENSCHEDE - FC Twente heeft in de Grolsch Veste de streekderby tegen Heracles Almelo met het kleinst mogelijke verschil gewonnen. Mees Hilgers zorgde al na vijf minuten voor de enige goal van de wedstrijd.

De zege voor de ploeg van Ron Jans was, vooral op basis van een uitstekende eerste helft, verdiend te noemen. De thuisploeg begon fel en had al snel succes. Hilgers wurmde de bal na een vrije trap van Limnios langs keeper Blaswich. Heracles Almelo speelde slordig en werd vroeg onder druk gezet waardoor men voor de rust nauwelijks aan aanvallen toekwam. Een poging van Rai Vloet was het enige noemenswaardige.

In een levendige en soms felle tweede helft lieten de gasten meer zien, en nu liet Vloet een grote kans liggen. Aan de andere kant hield Blaswich de spanning erin met een knappe reflex op een inzet van Daan Rots. In een hectische slotfase hield FC Twente het hoofd koel en trok de zege over de streep: 1-0.