ROTTERDAM - FC Twente heeft ondanks een zeer slechte start een 4-2 zege weten te boeken op Excelsior. De Tukkers stonden na een kwartier al op een 0-2 achterstand, maar werden geholpen door een vroege rode kaart voor Zagre.

Excelsior begons scherp en benutte de rumte die FC Twente bood. Parrott vond de verre hoek en Nieuwpoort kopte raak uit een hoekschop.Na 24 minuten kantelde de wedstrijd ineens, toen een wilde charge van Zagre op Rots met een rode kaart werd bestraft. Excelsior had amper nog de bal en mede dankzij de aanvallende impulsen vanaf de bank regende het kansen voor FC Twente. Op slag van rust brak Ugalde de ban.

Van Wolfswinkel maakte na rust twee goals in zijn 100ste wedstrijd voor de club en Taha sloot af met een moi afstandsschot: 4-2.