ENSCHEDE - In de Eredivisie Vrouwen heeft FC Twente na drie wedstrijden een honderd procent score van negen punten en twintig doelpunten voor en nul tegen. Dit komt mede door een onvervalste negenklapper die men op zondag wist te produceren tegen SC Heerenveen.

Vanaf de eerste goal van Fenna Kalma, na een klein kwartier spelen, werden de Friezinnen van het kastje naar de muur gestuurd. Nog voor de rust werd de score verder opgevoerd door treffers van Marisa Olislagers, Kayleigh van Dooren en Marit Auée.

In de tweede helft deed FC Twente er nog een schepje bovenop. Van Dooren maakte al snel haar tweede en daarna kon Kalma met nog eens twee treffers haar totaal van de dag op drie brengen. Elena Dhondt en Fieke Kroese bepaalden de eindstand op 9-0.