VELSEN-ZUID - In de Eredivisie Vrouwen heeft hekkensluiter Telstar zoals verwacht niet kunnen stunten tegen regerend landskampioen FC Twente. De ploeg van trainer Joran Pot zegevierde in Velsen-Zuid met 0-4.

Zo hard als tegen Ajax ging het niet toen Telstar binnen het eerste half uur al zes goals tegen kreeg. Toch scoorde ook FC Twente vrij snel via topscorer Fenna Kalma in de negende minuut en die score werd acht minuten later verdubbeld door Elena Dondt. Nadien had de thuisploeg van trainster Mariëlle Worm de zaakjes verdedigend redelijk op orde waarbij keepster Kelly Steen zich enkele malen uitstekend liet gelden.

Toch moest Steen na de rust nog tweemaal capituleren. Kalma maakte haar tweede van de avond en in de slotfase bepaalde Ella Peddemors de eindstand op 0-4.