ENSCHEDE - FC Twente heeft goede zaken gedaan in de derde kwalificatieronde van de Conference League door in eigen huis met 2-0 te winnen van Riga FC. Over een week is de return in Letland.

FC Twente begon goed tegen de Letse koploper en kwam na een snelle pass van Kjölö verdiend op voorsprong via Sampsted. Ugalde, met twee kansen en Vlap kregen de bal er daarna niet in en Unnerstall hield Contreras aan de andere kant knap van de gelijkmaker af.

De thuisploeg heerste ook na rust, maar een tweede treffer bleef uit tot halverwege de tweede helft. Na schoten van afstand van Vlap en Pröpper was het toch raak via de voet van Rots. FC Twente verzuimde verder afstand te nemen, want keeper Purins voorkwam daarna meer schade voor de Letten.

FC Twente - Riga FC 2-0 (1-0)
11.Sampsted 1-0