SITTARD - Fortuna Sittard is het nieuwe Eredivisie seizoen begonnen met een thuiszege op FC Twente. De ploeg van Sjors Ultee wist in het laatste half uur de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan te maken.

Met eindelijk weer goed gevulde tribunes stonden er bij beide ploegen een hoop nieuwelingen op het veld. Eén daarvan, Ricky van Wolfswinkel, stond tien minuten voor de rust op de juiste plek om een voorzet van Gijs Smal te verzilveren: 0-1. De 32-jarige spits had het kort hiervoor nog aan de stok met Fortuna-trainer Ultee, wat beiden geel opleverde.

De ommekeer kwam na een uur spelen toen Toshio Lake het veld in kwam voor Richie Musaba. De van Feyenoord afkomstige aanvaller wist direct Mats Seuntjens vrij voor de goal te zetten en dat betekende de 1-1. Tien minute voor tijd knalde Lake vervolgens zelf de 2-1 achter keeper Unnerstal en ondanks het inbrengen van nieuwkomers Vlap en Sadilek kwamen de Tukkers dit niet meer te boven.