ENSCHEDE - Landskampioen FC Twente heeft in de 1e voorronde van de Champions League voor een onvervalste negenklapper gezorgd in de thuiswedstrijd tegen FC Nike uit Georgië. Met name Fenna Kalma was met vier treffers op schot voor de Tukkers.

De Georgirës hadden helemaal niets te vertellen in Enschede nadat Anna-Lena Stolze na twaalf minuten de score had geopend. De gasten kregen daarna vooral geen vat op spits Fenna Kalma die even later de 2-0 maakte en in de laatste vijf minuten voor rust nog driemaal scoorde.

De thuisploeg kon na de rust met gemak gas terug nemen, maar toch liep de score nog flink hoger op. Caitlin Dijkstra, Renate Jansen, Lotje de Keizer en Wieke Kaptein zorgden uiteindelijk voor een 9-0 eindstand.

FC Twente dient komende zaterdag in eigen huis af te rekenen met Spartak Subotica (Servië) om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.