ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente hebben de kater van de 0-0 tegen ADO Den Haag weer snel van zich afgespoeld. Hekkensluiter Excelsior werd dinsdagavond op Diekman afgedroogd met een onvervalste zevenklapper (7-0).

Feitelijk was het duel halverwege de eerste helft al gespeeld. FC Twente kende een prima start toen Anna-Lena Stolze al na vijf minuten de score wist te openen. Na iets meer dan twintig minuten werd die score verdubbeld door Fenna Kalma op aangeven van Renate Jansen. Binnen een minuut was het Suznne Giessen, die uit een assist van Benthe Jansen voor de 3-0 zorgde, tevens de ruststand.

Na de rust ging het net zo hard. twee minuten na de aftrap werd Lynn Wilms in stelling gebraht door Marisa Olislagers en kort hierna mocht Stolze haar tweede van de avond maken. Ook de in de basis debuterende Rieke Dieckmann deed nog een duit in het zakje en een eigen doelpunt van Knoester voltooide de zevenklapper.